Nyhetsbrev | nummer 9
Hemsida/Blogg   |   Föreläsare   |   Konsultation   |   Böcker   |   Tidigare nyhetsbrev   |   Kontakt

Relationsvaluta omvandlar social kompetens till cash

Inom varje bransch finns ett antal personer som är mer framgångsrika än andra, orsaken krediteras ofta deras kompetens. Fast egentligen bygger deras framgång ofta bara på den enkla faktorn att de är bäst på relationer inom sin bransch. De har hittat formeln för att omvandla sin relationsvaluta till cash.

Dessa extremt socialt begåvade personer finns i varje stad, varje bransch och har alltid fungerat som en social motor. Förr var det i grottorna idag ger sociala medier dessa personer en plattform att utöka sina relationer från hundratals till tusentals vänner. Eftersom dessa personer fungerar som ett Facebook på två ben, påverkar deras relationer ekonomin så mycket att detta vårde kan jämföras med en valuta, en relationsvaluta.
Relationer kan med denna valuta bli en bransch som enbart syftar till att omsätta relationer till cash. Oetiskt säger många men idag har Facebook och andra bevisat att det gör att tjäna pengar på just relationer - vad de alla fattas är kopplingen till offlinevärlden som är bra mycket större än online.
Forex borde skapa en valutakurs för relationsvaluta, då skulle företag kunna bjuda in personer som har relationsvaluta att växla in vid olika kundträffar. De personer som har 3.000+ vänner på plattformar som Facebook är fler än man tror. Med ett vårde kopplat till deras sociala talang kan de tillsammans etablera en bransch. Relationsvalutan kan även den drabbas av inflation dvs minskat vårde om relationernas vårde i för hög grad överstiger personernas kompetens, då kan inkompetens göra relationerna sårbara för mer kompetent konkurrens. Effekten kan då leda till att amatören är mer kompetent än proffsen vilket ofta är fallet inom sociala medier.
Frågan är bara var valuta vårdet ska ligga på jämfört med kronan, Euro och dollar?

Publikrekord: över 1000 personer har medverkat på Unplugged Speeches

Sjätte omgången Unplugged Speeches med Alan Gregerman gav publikrekord med över 300 anmålda. tyvärr kunde lokalen bara ta in 185 personer men kvaliteten och magin hos publiken var fantastisk. Antagligen beroende det på Alan's föreläsning som var i vårldsklass. Men också på att konceptet håller på att etablera sig hos de 1000 som nu medverkat som publik. Steg för steg hittar konceptet sin form tack vare antagligen Sveriges bästa publik!
1000 tack till talare, publik, sponsorer och Regina.

Missa inte Founders Alliance Entreprenörsgalan den 27 September

Entrepren�rsgalanI är firar Entreprenörsgalan 10-årsjubileum. Möt ca 600 av landets främsta entreprenörer på Waterfront.
Mer information och anmålan eller läs mer om Entreprenörsboken.

Missa inte Inspirationsdagen med John Cleese & Co

InspirationsdagenGöteborgs Konserthus 24 nov och Stockholms Konserthus 25 nov när världsstjärnan John Cleese kommer föreläsa om kreativitet, skapande och hur vi hittar "flowet" på Inspirationsdagen. Kryddat med Cleese's sanslöst roliga stories och anekdoter. Många fler förelösare medverkar som t.ex Kjell Enhager, Fredrik Lindström och Per Lange.
Mer information och anmålan.

08-651 44 54 | 0704-44 33 54

Läs våra böcker online>

Detective Marketing.
Turning opportunities into business.


Citera oss görna, men ange källan DetectiveMarketing.com

Kostnadsfri inspiration och tips en gång i månaden