Nyhetsbrev | nummer 11
Hemsida/Blogg   |   Föreläsare   |   Konsultation   |   Böcker   |   Tidigare nyhetsbrev   |   Kontakt

Hot, risk, möjlighet + inbjudan = önskvärd framtid

Tänk vad mycket som händer som inte kan hända. Kompetensen att förstå och påverka vår omvärld är i vårldsklass när det handlar om liv och död.

Kunskapen om vad som kan hända är ofta underskattad tills verkligheten brutalt väcker oss. ändå är omvärldsbevakning i företagsvärlden nästan obefintlig. Inom terrorismbekämpning har man inte råd med att invänta verkligheten. När man inte har något val måste kompetensen vara i världsklass. De måste förstå hur allt hänger samman för att kunna agera. Utifrån deras kunskap om metoder och tillvägagångssätt kan även företag skapa strategier som för konkurrenter att konkurrera ut varandra eller skapa interna konflikter.
Omvärldsbevakning är ett förstoringsglas med vilket vi kan upptäcka hot, risker och möjligheter. På nästa Unplugged Speecheså kommer vi använda förstoringsglaset för att se vad företagsvärlden kan lära sig ifrån terror- och brottsbekämpning.

Föreläsning med Thom Thavenius f.d. sökerhetspolitisk analytiker, SÄPO

pictureThom kommer att prata om sin erfarenheter av omvärldsbevakning och ge dig en unik insyn i terrorismbekämpning, underrättelse- och sökerhetstjänstvärlden. Förutom SÄPO har han arbetat för Flygvapnets- och Tullverkets underrättelsetjänster. Thom har även en bakgrund som analytiker på FNs krigsförbytartribunal i Haag, som rådgivare på UD och som chef för Rikspolisstyrelsens centrala omvärldsbevakning.

Välkommen till femte omgången Unplugged Speecheså där du kommer att få inblick i en ny spånnande vårld. Om omvärlden kan påverka din agenda, dina marknader, dina kunder, dina anställda eller dina konkurrenter då skall du prioritera detta.

Förelösare: Thom Thavenius. Moderator: Stefan Engeseth.
Anmålan via E-post. OSA senast den 24 november.
Datum: Torsdag den 2 december. Kl 08.00-10.00 (föreläsningen börjar 08.30).
Plats: SpaghettiOperan Regina, Drottninggatan 71 A (mitt emot Centralbadet). Stockholm.
Pris: 150:-/person (ord. pris 499:-).

Om Unplugged Speecheså : Föreläsningar fria från PowerPoint, laserpekare och distans. Målet är att fokusera på mötet och närheten till människor och innehåll.

Missa inte

SIME, 17-18 november. Läs mer
Kompetensmässan, förelösare Farida, 17 november. Läs mer.
Trendgalan, 19 november. Läs mer.

De just nu topp 10 mest populära posterna av 948 posterna på vår blogg.

08-651 44 54 | 0704-44 33 54

Läs våra böcker online>

Detective Marketing.
Turning opportunities into business.


Citera oss görna, men ange källan DetectiveMarketing.com

Kostnadsfri inspiration och tips en gång i månaden