Nyhetsbrev | nummer 10
Hemsida/Blogg   |   Föreläsare   |   Konsultation   |   Böcker   |   Tidigare nyhetsbrev   |   Kontakt

EvRolution

Förändring sker ofta inte frivilligt, det kräver både energi och resurser. Men när revolution och evolution möts sker EvRolution, påtvingad utveckling genom radikal förändring. Faktum är att många av dagens PR-byråer, varumärken och produkter passar bättre på ett museum än på marknaden.

Första steget mot evolution är ofta förnekande. När PR-branschen i Sverige fick läsa Stefan Engeseths ”The Fall of PR and the Rise of Advertising” i juni förnekades den genom att säga att han är den enda i världen som kritiserar PR-branschen. Vilket de hade helt rätt i då – idag är det över 600.000 Googleträffar på ”The fall of PR”. Det skrivs om boken internationellt, t. ex i branschbibeln PRWeek och i Mexikansk fackpress. Spridningen har nu nått Beyond the tipping point. När ensam-teorin inte fungerade längre var nästa steg i förnekandet att ”om det inte hänt i Sverige har det inte hänt”, vilket stämde. Media var tyst, för tyst. Men efter tystnaden var bruten i Dagens Media: Pr-branschen – en helig ko? och i Resumé: PR-byråerna förstår inte sociala medier. Vaknade den Svenska PR branschen med svar i Dagens Media: Känner ni er kidnappade, journalister? och Vad är pr, Stefan Engeseth? Förnekelsen var över och dialogen ett faktum.

Den 1 oktober samlades eliten i en panel på den Svenska boklanseringen som arrangerades av Sveriges Marknadsförbund. Snabbt blev Berghs lokaler fullbokade och debatten var mycket het. I en workshop i New York blev debatten ännu hetare. Världseliten från PR-byråer som ex Steve Rubel, Edelman och Julie Atherton, Hill & Knowlton och reklambyråer som Sapient, Saatchi och Euro RSCG. Nyligen under en föreläsning i Norge stod en storväxt PR-person och bevakade föreläsningen med rätten att avbryta om det gick för långt i kritiken av PR branschen. Inför nästa föreläsning i Norge var stämningen ännu mer laddad efter artikel i Kampanje: PR-bransjen kan ikke stave internett. Uppmärksamheten kring boken har gjort att vår hemsida har rasat upp till tre gånger om dagen pga gratis ledladdning av hela boken (PDF). Nu har vi bytt server.

Idag finns där inget annat val för PR-branschen än att möta revolutionen. När evolution sker genom förändring utan val kallar vi det EvRolution. Om inte de utvecklas snabbt kommer andra branscher som ex IT-sektorn ta marknadsandelar eftersom de förstår sociala medier bättre och har snabbare evolutionstakt. En stor anledning till uppmärksamheten kring boken och dess föreläsningar är att den går på djupet i vad som driver de sociala mediernas framgångsfaktorer. Idag handlar debatten mer om tekniska lösningar än beteenden som ligger till grund för varför sociala medier ökar så mycket. Att Youtube videon Pianotrappan ökar med 1 miljon visningar per vecka beror inte enbart på att den är rolig. Den tilltalar beteenden som styr oss oavsett trender. Läs mer (video)

Missa inte
Trendgalan den 3 november. Läs mer. Ange Detective Marketing vid anmälan och få 50 % i rabatt.
IMC Executive - Marknadsföring på Internet för beslutsfattare den 18-19 november. Läs mer. Ange Detective Marketing vid anmälan och få 15 % i rabatt.

10 poster från vår blogg:
1. Exclusive interview with Emanuel Rosen
2. Call to action: YouTube + Nobel Prize winner = YOU: makes social media smarter
3. Social games creates buzz in social media (video)
4. Context 4 (10): How to sell the future today
5. New business field: Time
6. Sandviks.com: A story wort growing
7. Why can fans build electric cars and not the car industry?
8. Microsoft – a bad party idea (video)
9. EcoBar: Turning green to gold
10. Ubisoftgroup.com: Headhunting talent from Sweden

08-651 44 54 | 0704-44 33 54

Läs våra böcker online>

Detective Marketing ™
Turning opportunities into business ©


Citera oss gärna, men ange källan DetectiveMarketing.com

Kostnadsfri inspiration och tips en gång i månaden