Nyhetsbrev nr 8 - 2008
Kostnadsfri inspiration och tips en gång i månaden

> Hemsida/blogg
> Böcker
> Konsultation
> Föreläsare
> Fler Nyhetsbrev


> Stefan Engeseth
föreläser/modertor

0704 44 33 54
> Epost till Stefan
> Talar PDF

 

  

  

OS i Slow Sport
Såg du nya OS greenen Tai Chi? Antagligen inte, ändå skulle de flesta sporter skulle behöva softa ner tempot. Efter Slow food och Slow fashion föreslår vi att man inför ett OS i Slow Sport. I en tid som går allt snabbare söker vi balans. Detta nya OS skall skapa balans och fysisk-, mental- och ekonomiskvinst.

Ända sedan OS grekiska begynnelse har idrottare varit en förebild för vanligt folk, en slags avatarer över vad människokroppen kunde uppnå långt före Second Life. Avståndet mellan sportens avatarer och vanligt folk har blivit så stort att Second Life känns mer verkligt än OS.
Prestationskraven skapar en overkligheten när strävan efter högre prestationer ökar (snabbare, högre osv.). Vilket också är symptomen för dagens stressproblematik. Därmed har det skapats ett utrymme för att stanna upp och hitta tillbaka till de sunda värden sporten en gång stod för innan dopning och genetiska avatarer tog över. För sportklädesmärkena är det en mycket viktig fråga, för om sport blir för elitisk blir utövarna för få.
Att Friskis & Svettis har 442 818 medlemmar visar på en efterfrågan av på Slow sport. För sportklädestillverkarna innebär det ökat miljökrav och att leverera harmoni. Även det sociala värdet av sport som kan stödjas av de enorma sociala plattformarna som nu växer fram på Internet, t.ex. Facebook.com. I antikens grekland hade man inget gym utan bara kärleken till sporten. Naturen väntar på sina utövare och redan är där drygt en halv miljon svettisar och värmer upp för den kommande vågen av sportutövare. Vi föreslår att någon sport klädestillverkare startar ett eget OS i vad vi kallar OS i Slow sport och tar tillbaka sporten till sitt hälsosamma ursprung.
Vilka grenar tycker du skulle vara rätt för ett OS i Slow sport? Vad skulle du ställa upp i (svara inte för snabbt). Hur kan sporten sprida miljöansvar?

Topp 10 mest populära posterna på vår blogg.

1. A Skype Night in Stockholm
2. From YouTube to YouPorn
3. Hire fat people in health food stores
4. How sending summer post cards can build a new brand
5. Will Microsoft survive Microsoft?
6. Where the Hippie movement more interactive than Internet?
7. Cosplay: Avatars in real life
8. Hackers call to action for Hong Kong Light Show
9. Fashionologyla.com: You are their fashion designer
10. Lego + IKEA = millions of new stores

Mer sport? Klicka då in på Erik Dahlbergs blogg, fotbollslivet.