Nyhetsbrev nr 11 - 2008
Kostnadsfri inspiration och tips en gång i månaden

> Hemsida/blogg
> Böcker
> Konsultation
> Föreläsare
> Fler Nyhetsbrev


> Stefan Engeseth
föreläsare/modertor

0704 44 33 54
> Epost till Stefan
> Talar PDF

 

 



 

 



 

Obamaeffekten
1968 ställde sig Tommie Smith och John Carlos på prispallen i OS i Mexico. Exakt 40 år senare står Barack Obama överst på  prispallen som USA:s president. Det dags att byta färg på handskarna från de klassiska svarta till vita. Förr handlade det om vilken färg man har, idag handlar det om vilken skillnad man kan göra för världen. Presidenten har redan etablerat CHANGE som redan är 2009 års buzzword. Change är vad USA vill ha och även näringslivet måste förändras om man vill stå överst på prispallen i en föränderlig värld.

Obamadefekten
Kan du nämna en svart förebild fått leva till pension? Kanske är det därför som det redan viskas om att presidenten måste leverera resultat för att bli den första. Så länge han levererar CHANGE står han över rasproblematiken, inte många vd har samma press. Enda chansen för dagens ledare att skapa äkta CHANGE är helt enkelt att få med sig folket frivilligt. Färgen på handsken spelar ingen roll längre, men dollarn är alltid grön.

ONE boken har nu sålt slut och släpps i en andra editionen. USA:s presidentval byggdes upp av 2.000.000 frivilliga som spred budskapet vidare till hela USA. Cheif Obama kan lätt ta nästa steg och låta denna 2 miljoners tribe bli förändringsledare för ett nytt USA. Då kan alla bli granne med Washington och känna sig delaktiga i den värld de är med och skapar.

Det finns inget London utan dess invånare. På www.london.gov.uk/onelondon har man skapat en plattform där 7 miljoner Londonbor kan dela sina fotografier och berättelser med varandra. Nämn ett varumärke, stad, land eller president som idag är framgångsrikt utan den frivilliga dimensionen finns med? Monologens tid är över.

Vår Stefan Engeseth blev utvald till bästa talare på Store Annonsørdagen i Norge. Frågan är när han talare på din konferens? Utlåtande från Handelns Dag:
"Jag känner mig jättenöjd med dagen. Kul att få lyssna till dig, otroligt annorlunda och tänkvärt! Och roligt!"
AnnaCarin Hultberg, Svensk Handel

Nya pressklipp
TV-intervju på Dagensmedia.se:”Det går inte stämma sig till kunder”. Menet.se: “Likt SÄPO…”.

Varumärke eller president står inför samma verklighet, leveransen går inte längre att fejka. Det är därför konsultbyrån Frankey i sitt nyhetsbrev skriver Perform or die! Hjälp på vägen finns i Johan Nylander nya bok Förenkla!

7 av 641 poster från vår blogg:
1. Theatre version of Pretty Woman with real prostitutes
2. Music industry: Passion, music ore criminal?
3. Tendensdagen: Honesty, pirates and simplicity rules
4. Inga Lindström: 7 million German viewers
5. Adeyaka.com: Pimp up Infinite for 25 Euro
6. Strange CEO put consumers to sleep and rape them
7. Bond killing Bond