Nyhetsbrev | nummer 6-7, 2014
Detective Marketing
Hemsida/Blogg   |   Föreläsare   |   Konsultation   |   Böcker   |   Tidigare nyhetsbrev   |   Kontakt

En ONE sommar

ONE exempelNär boken ONE släpptes, kunde ingen förstå att den 10 är senare skulle bli omskriven i Dagens industri och vara mer aktuell än någonsin sommaren 2014.

Då för 10 är sedan var begreppet kund en nyhet för många företag. Idag har nästan allt i ONE boken slagit in. Konsumentkraften har skapat, förändrat eller avvecklat företag på löpande band. Sociala medier har startat revolutioner och stårtat diktaturer. Förändringar sker fortare än många branscher vill inse. När Stefan skrev boken och 2004 intervjuade ledningsgruppen på en av storbankerna fick han svaret: Du är för högt upp i organisationen för att prata kunder! Idag 10 är senare säger en av storbankerna: Vi finns nog inte kvar om 3-4 är pga vi missat hela konsumentrevolutionen.

Några av tusentals sköna ONE exempel
Taxibolaget Uber gör revolution genom appar som gör dem ONE med kunden. ReebokONE är en plattform där kunderna är ONE med varandra och företaget. Oriflame har produkten The ONE (Stefan var där och föreläste ett är innan). Sportbilen Koenigsegg släppte nyligen modellen The One (Stefan har inte test kört den). Mineralvattnet Onedifference.org (Stefan har druckit det). Välgörande organisationer har även de ONE koncept som Bono och Bob Geldofs, ONE.org (Stefan har likeat den). Det finns tusentals andra sköna exempel på bolag som heter ONE eller vill vara ONE med sina kunder.

Oavsett namn så är konsumenten makten här för att stanna
Många har sagt Stefan borde ha släppt boken 2014 för den är mer aktuell nu än någonsin. Kanske är det därför Peter Mackhe på Dagens industri skriver om ONE mitt i sommarvärmen på dagens analys med rubriken: Realtidsmarknadsföring via prediktiv dataanalys. I artikeln lyfts den digitala- och mobila revolutionen fram som en av orsakerna till varför ONE är så aktuellt.

Vi önskar dig en ONE sommar och att du hittar många nya ideer som liksom Facebook gör revolution:

By giving people the power to share, were making the world more transparent.
Mark Zuckerberg

Det borde inte ta 10 är att utveckla och förändra företag. Ladda gratis ner första kapitlet i boken ONE som inspiration. Allt gör att förändra för de som Mark ser att kundernas makt skapar nya förutsättningar.

Midsommar innovation + Sommar hälsning

Varför inte göra ett paraply med midsommarkrans som mönster? Då är det bara fölla ut och dansa utan att de små grodorna droppar bort. Om Ikea delar ut en 10.000 paraplyer med budskap på insidan om extra sköna priser som enbart gäller när regnet faller, kan fler små grodor dansar in i deras palats.

Önskar er en skön sommar sommaren och att inte det mesta regnar bort, så ses vi i Augusti.

Topp 10 av 1258 poster från vår blogg

Nr 1: An idea that can make LinkedIn the biggest company in the world alla topp 10 blogg poster.

08-651 44 54 | 0704-44 33 54

Läs våra böcker online>

Detective Marketing.
Turning opportunities into business.


Citera oss görna, men ange källan DetectiveMarketing.com

Kostnadsfri inspiration och tips en gång i månaden