Nyhetsbrev | nummer 3, 2014
Detective Marketing
Hemsida/Blogg   |   Föreläsare   |   Konsultation   |   Böcker   |   Tidigare nyhetsbrev   |   Kontakt

Beteendevurpor

BeteendevurporMitt på Tunnelbanestationen Slussen klättrar en man upp på fotoautomaten för att ladda sin mobil, en helt naturlig beteendevurpa som vi fångade på bild.

När vakterna frågade mannen varför han dragit ur sladden till fotoautomaten svarade han lugnt: jag bara laddar min mobil! Kan du komma ner? Om en stund jag måste bara ladda mobilen lite till så jag kan läsa mina sms!
När vi intervjuade mobiltelefonens uppfinnare berättade han att ett av motargumenten till utvecklingen av mobilen var att det inte fanns något beteende som stödjer konsumtionen. Idag är det nog bara en tidsfråga innan någon drar ut sladden till en respirator för att ladda sin mobil. Den som uppfann fotoautomaten säg inte beteendevurpan som maskinen skulle bidra till, men det gjorde vi och vakterna som tillslut lyckades få ner mannen efter lång övertalning (men då hade också mobilen hunnits ladda så han kunde läsa sina sms).

Beteende kan leda till både kreativt nytänkande och organisatoriska problem om kontakten dras ut. Dårför håller vi workshops i syfte att öka samarbete och afförsnytta.

Dela på sociala medier: Länk till bild/nyhetsbrevet

15 Fribiljetter till tre föreläsningar för marknadsföreningen i Stockholm, Halmstad och Gävle

SharkonomicsEn triologi i Sharkonomics föreläsningar för tre marknadsföringsföreningar firar vi med att lotta ut fem fribiljetter till varje ort. Bli uppslukad av Sharkonomics. Hajar där om de inte simmar, hur fort simmar ert förtag i relation till konkurrenterna? Läs mer.

Fribiljetternalottas ut kontakta Stefan.

Stockholm: Den 11 April hos MiS.
Sponsor: Smurfit Kappa Onwell.

Halmstad: Den 27 mars hos MiH.

Gävle: Den 28 mars hos MIX.

Topp 10 av 1232 poster från vår blogg

Nr 1: The evil pupose in bad leadership alla topp 10 blogg poster.

08-651 44 54 | 0704-44 33 54

Läs våra böcker online>

Detective Marketing.
Turning opportunities into business.


Citera oss görna, men ange källan DetectiveMarketing.com

Kostnadsfri inspiration och tips en gång i månaden