Nyhetsbrev | nummer 5
Detective Marketing
Hemsida/Blogg   |   Föreläsare   |   Konsultation   |   Böcker   |   Tidigare nyhetsbrev   |   Kontakt

Från BtoC och BtoB till BtoG(EEK)

I jakten på de bästa kunderna, utvecklar företag ofta sig in i en återvändsgränd.

Många företag startar i BtoC (business to consumer) segmentet och gör senare vidare till BtoB (business to business). Omvandlingen kommer naturligt. Företagen växer och fokuserar sina målgrupper enligt deras långsiktiga marknadsstrategier.

Det finns en dold fara i jakten på de bästa kunderna. Eftersom det alltid är lättare att prata med människor med din egen bakgrund, har speciellt många teknikföretag en tendens att fokusera på teknologiska kunder (Geeks). Dessa geeks kan vara mycket sofistikerade och tekniksmarta, men de är ett relativt litet marknadssegment. En liten men kunskapskrävande kundgrupp kan locka företag mot en riktning som visar sig vara en återvändsgränd för både varumärke och företagets utveckling och expansion.

Om Audi skulle styra mot BtoG(EEK) segmentet då skulle varje Audiägare behöva vara både ingenjör och kunna tala tyska så de kan bärja arbeta hos biltillverkarnas fabriker. Audi vet att återvändsgränder är bra för parkering av bilar, inte varumärken, och att geeks är det bästa i världen för att inspirera och utveckla teknik, men inte som enda målgrupp på marknaden.

Var gör er balans mellan marknadens olika kundsegment och företagets utveckling?

Föreläsning på Ericsson och nu simmar Sharkonomics görna till er företag

SharkonomicsEfter att ha testat och utvecklats föreläsningen till boken Sharkonomics runt om i vårlden, fick vår Stefan nyligen föreläsa på Ericssons huvudkontor. Responsen gav mersmak.
Vid en föreläsning ville 33% av publiken ha information om föreläsning på deras företag, tydligen vill många simma både fortare och mer fokuserat på marknaden.
Nu är föreläsningen testad och klar för större publik, görna ert företag.

Sharkonomics is blood for sharks and steel cages for their prey.
David Charron, Haas School of Business, UC Berkeley

Fler omdömen ifrån USA-turnen.

Topp 10 av 1162 poster från vår blogg

Läs topp 10 blogg poster. topp 10 blogg poster

08-651 44 54 | 0704-44 33 54

Läs våra böcker online>

Detective Marketing.
Turning opportunities into business.


Citera oss görna, men ange källan DetectiveMarketing.com

Kostnadsfri inspiration och tips en gång i månaden