Nyhetsbrev nr 10 - 2008
Kostnadsfri inspiration och tips en gång i månaden

> Hemsida/blogg
> Böcker
> Konsultation
> Föreläsare
> Fler Nyhetsbrev


> Stefan Engeseth
föreläsare/modertor

0704 44 33 54
> Epost till Stefan
> Talar PDF

 

  

  

 

SÄPO i din garderob

FRA-debatten väckte ilska och nu är det dags att folket tar tillbaka sina agenträttigheter. Därför öppnar vi garderoben för hela Sverige att komma ut och bli ”riktiga agenter.” Vi är ju inte direkt New Yorkers som sticker ut, utan vi smälter in som om vi var på ett underrättelseuppdrag. Efter otaliga Hamiltonfilmer har känslan blivit vardag och tiden mogen för en världsintroduktionen för ett nytt globalt klädesmärke; SÄPO. Alla plagg får en snygg öronsnäcka så att agentrollen alltid kan intas på riktigt. Miljoner plagg är redan sålda med FBI och CIA synligt, så nu har tiden kommit för SÄPO att gå ur din garderob.
Vi är ändå alla buggade så varför inte göra något av det? Till exempel genom att skapa ett nytt klädmärke? Vem kan ha missat alla de deckare som sköljer över oss på TV, men ingen av dem kan slå verkligheten. Många av dagens modesuccéer som exempelvis Filippa K bygger på sin framgång med neutrala färger som gör att individen smälter individen in i stadsdjungeln. Med SÄPO kan agentmodet ta steget fullt ut och inta världen. Självklart får riktiga SÄPO personalrabatt och modellersättning om de bär kläderna i tjänsten. Vi har låtit en av landets ledande varumärkesexperter ta en snabb titt på om SÄPO skyddat varumärket i kategorin kläder. Det verkar som de har glömt det, men det ingår inte heller inte i skyddande verksamhet. Kanske är det därför olika hemsidesvarianter är lediga, till exempel SÄPOclothes.se och com ligger lediga och väntar på din världslansering av märket. Vilka tycker du skall vara modeller för SÄPO kollektionen män och kvinnor, där agentimagen sökes av dem som tar steget ur garderoben och startar märket? Det finns säkert några före detta agenter som ställer upp som modeller och kanske en och annan aktiv agent vill extraknäcka.
I dagarna har nya Bondfilmen premiär. De borde erbjuda alla SÄPOklädda agenter rabatt. Kanske är det avsaknaden av agentlivet som gör att över 5000 samlas på gator och torg i Sverige via nätverket Deathgame.se för att sätta livet på spel enbart för skojs skull.

Erövra världen på Trendgalan den 4 november
Trendgalan lyfter fram personer, företag och företeelser som ligger i tiden och som har potential att erövra världen. Vår Stefan Engeseth står på scenen och vill gärna träffa dig, därför får du 50% rabatt om du nämner Detective Marketing när du anmäler på Trendgalan.com

Tack för rekordrespons
Vårt senaste nyhetsbrev; Recept till Högkonjunktur fick en rekordrespons; Telefon, SMS, MMS och massor av e-mail. Några pressklipp; Chef.se; Skapa en känsla av högkonjunktur och SR P4.

Förläsning i Oslo och Keynote Speaker i Belgien
Store Annonsørdagen i Norge hade i år temat Change, vår Stefan Engeseth föreläste där på temat ”Power to the people”. Stefan var Även Keynote Speaker för Belgian Direct Marketing Association (se bild ovan). Båda seminarierna hade starkt fokus på kunden tagit över dialogen på marknaden, vilket intygades av talare ifrån Ogilvy, McCann och Google tillsammans med bloggare som bevakade Online vad som diskuterades.

Läs topp 10 mest populära poster ifrån 629 poster på vår blogg.
1. The iPhone conspiracy
2. The recipe for an economic boom
3. Oasis plays open source music in NYC
4. From YouTube to YouPorn
5. Pay-to-stay at Hilton prison?
6. Bank website should be as money
7. Only great minds can read this
8. A Skype Night in Stockholm
9. Wecansolveit.org: Bloggers call to action for saving the planet
10. iDie, iVersion, iPod, iLife, iReport, iRobot, iEtc

Självklart är ovan inte tänkt som ett förlöjligande av SÄPOs verksamhet.