Nyhetsbrev nr 9
Kostnadsfri inspiration och tips en gång i månaden

> Hemsida/blogg
> Böcker
> Konsultation
> Fler Nyhetsbrev


> Stefan Engeseth Föreläsare

> Kontakt/Epost


 

 
  

Ett helt USA försöker klicka in på din hemsida. Varje dag.
Det finns en oförståelse över det faktum att Internet inte längre är något nytt, utan samlad historia som man kan gräva guld ur. Hemligheten ligger i att koppla ihop alla historiens länkar till din hemsida, och vips, så hittar besökare motsvarande ett helt USA in till din hemsida (givetvis beroende på hemsida och serverstorlek).
Antalet bloggar uppskattas redan överstiga 100 miljoner, och det ökar lavinartat. Technorati.com, som bevakar 70 miljoner av världens bloggar, har noterat att det startas 120.000 nya bloggar per dag. Detta innebär 1,4 nya bloggar per sekund (källa: Sify.com). Dessa miljoner bloggar innehåller tillsammans biljoner länkar till media, företag och kanske din hemsida. Många glömmer att gamla länkar finns kvar ute på Internet. Problemet uppstår bland annat vid omorganisation eller ”städning av skyltfönstret". Media står för största del av de felande länkarna, eftersom de producerar stora volymer nyheter och innehåll som 100 miljoner bloggare länkar till. Inte nog med att de länkar till källan; bloggare länkar till varandra, vilket gör att en länk kan få miljoner länkar som är länkade till varandra mot huvudlänken. Med andra ord tackar företag nej till trafik till sin hemsida som är värt miljoner, eller som i vissa fall en besöksmängd motsvarande USA´s befolkningsmängd, genom att inte ha koll på sina inkommande länkar. En enkel lösning som få använder är att leda ej fungerande länkar till startsidan. Vill du gräva mer guld på gamla länkar så kan du skapa en programvara som hittar alla dessa biljoner länkar och dem till rätt ställe.

12.000 prenumeranter flyttade med första dygnet


Klickar du på våra upptill tre år gamla länkar eller bloggadressen: blog.detectivemarketing.com så kommer du numera till vår nya hemsida: DetectiveMarketing.com, som är byggd och skapad av Bengt Jönsson med stöd och råd av vänner.
Inspireras av de 10 mest populära posterna på vår blogg. Prenumerera på vår blogg (feed).

Stora tillväxt- och etableringsdagen
Handelns vinnare 18 september 2007. Mer info och anmälan.

Pressklipp
Responsen på Swedfun i vårt förra nyhetsbrev spred sig vidare till sköna vassa pennor som Peppe Engberg, DagensPS.se och självklart även till bloggvärlden: Jack Hansen, Text.nu. Efter all god spridning har många har hört av sig om Swedfun, vi tackar så gott och får återkomma med vem som skall göra Sverige lite roligare.

"H&M tog in Lagerfeldt och Madonna som designers och skapade köphysteri. Fly Nordic lägger ”Detective marketing” vid flygstolen för att ge mervärde på hög höjd." MIG-Aktuellt, nr 4, 2007.

Vi är stolta över att få vara ”creative advisiors” till Green Cross (lika opolitiskt som naturen men grundat av Michail Gorbatjov och stöttas av Brad Pitt, som numera följer med på våra kundmöten).